bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

6 Jul 2011

Polis Temui Senjata, Molotov Coktail - Bersih 2.0 Mahu Menghuru-harakan Negara???

Antara Barangan Dan Senjata Yang Dijumpai

Baju T Bersih dan Parang Yang Dijumpai.


Molotov Koktail

Jika ditakdirkan berlaku kekecohan, huru-hara dan pertumpahan darah  semasa perhimpunan Bersih diadakan, Siapakah yang akan mendapat "milage"atau manfaat???

Pada pandangan penulis sudah tentulah pihak Pakatan Rakyaat, kerana mereka seperti biasa pastinya akan menunding jari menyalahkan kerajaan BN sebagai dalangnya!!!

Bila ini berlaku sentimen anti BN akan terus dimainkan, dibakar dan diapi-apikan sehingga kerajaan yang dipilih oleh rakyaat dapat mereka tumbangkan!!!

Sekiranya mereka gagal, tidak mustahil kuasa asing yang sememangnya mencemburui kita akan turut sama menumpang sekaki!!! Inikah yang kita mahukan???

Generasi "dewasa" dan lama yang berumur 30 tahun ke atas pastinya kenal siapa DSAI....

Pakar provokasi, demonstrasi, sesumpah politik dan penggerak rusuhan jalanan sekiranya apa yang beliau inginkan tidak tercapai!!!

Lihatlah bagaimana isu Baling!!! Gerakan Mahasiswa tahun-tahun 70an.... Gerakkan Reformasi 1998 -1999... dimainkan oleh beliau....

2 comments:

 1. hehehe.
  lawak btol ngn bom petrol tu,
  slalunya bom petrol mesti guna botol kaca,
  ni apa kes gune botol mineral ? jenama ala fonte.
  hehe :D

  ReplyDelete
 2. Bro, Jenama air mineral alla fonte ni banyak digunakan dalam aktiviti2 kerajaan...

  ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3