bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

  • Testimonial 7 naga - Salah satu rahsia dalam ilmu rawatan mahupun perubatan Islam berasaskan Kitab At-Tabib Wal Hikmah oleh Sheikh Abdul Hamid (Kedah) telah menghasilkan ramu...

4 Aug 2015

Mengapa BNM "Gagal" Siasat RM 3 Billion Yang Dikaitkan Dengan Anwar???

Pelik bukan...?

Akaun PM DS Najib, pun X Selamat... . Habis orang luar pun tahun...

Mengapa pula bila bab  Anwar,  beliau dilihat  kebal ???

X kan BNM X boleh nak access akaun2 yang dikaitkan dgn Anwar???

Takkan polis dan SPRM X boleh nak siasat?

X kan peguam negara X ada kuasa nak arahkan siasatan ?

Lain lah jika tuduhan yang dibuat over Dato Murad tu palsu .....

Tapi kalau palsu,  kenapa Anwar X saman ?

Dia kan kaki saman juta2 punya...... Kalau X betul dah tentu kena saman?

Adakah RM 3 billion tersebut sebenarnya juga merupakan  dana politik???  Jika ya X menghairankan pun kerana semasa menjawat jawatan Menteri Kewangan dan TPM ramai  kroni2 Anwar menerajui syarikat2 GLC , bank2, kontraktor2,  hotel2, dll. dan mendapat konrad bernilai berbilion ringgit.

Jika ya... Kemana pergi nya semua dana tersebut ??? X kan sebarang transfer  X dapat dikesan dan tiada bukti ?

Adakah ianya duit Umno yang tidak dipulangkan selepas Anwar dipecat ? Tetapi selepas ada "deal",  maka "case closed"???

Ada org kata jangan diungkit sejarah lama....

Cuma alasan penulis,  kita perlu mengetahui sejarah  untuk  memahami percaturan politik semasa.



7 comments:

  1. Tuan tak paham ke , kalau pembangkang semua ok dan halal, tapi kalau kerajaan mesti bertanggungjawab.....Boleh buat tuduhan...tak perlu bukti yg perlu dibuat hanya diam nikus moga moga isu jadi senyap....makan aiskrim dlm tandas, tebar roti canai,40000 bangla, 16 september, tabung mamali,amanat...

    ReplyDelete
  2. Tak payah nak spain isu pasal anuar 3 billion anuar dah kepenjara pasal meliwat. Sekarang sprm dah sahkan 2.6B wang derma dah masuk ke akaun najib ... cuba cerita sikit

    ReplyDelete
  3. Ahli Parlimen "should demand for an explanation why there was no. investigation being carried out?. This could had happened during Mahathir's era. Come on BNM/IGP/SPRM/AG CHAMBERS what had happened to this case? Still PENDING INVESTIGATION or CASE CLOSED?

    ReplyDelete
  4. tu menunjukkn seme ahli politik kt malaysia ni penyamun..tk kira parti mana pn..seme sama....tu sbb masing2 berebut rebut nk berkuasa.....seme penyamun kassim baba....sampai licin dia kebas

    ReplyDelete
  5. Baik SPRM buka balik kes Pulau TIOMAN cthnya di mana disyaki tanah kampung BUMIPUTERA Islam/Melayu diPAKSA jual dgn. amat MURAH kat si Pendatang KAPIRDAJAL termasuk PENJILAT si PENGKHIANAT Kedah tu (yg. haritu begitu galak dok raikan majlis harijadi si PENGKHIANAT ni dgn. BETINA-BETINA omputih berkostum termasuk yg. berbaju-ala-puak-SYAITAN) dan SingaPORK!

    Sudah tiba masanya, para KETURUNAN penduduk kpg. Islam/Melayu kita termasuk di TIOMAN ini berhak dpt. KEADILAN dan PAMPASAN yg. sewajarnya!

    Nek Tempoyak.

    ReplyDelete
  6. Kan Najib kepala kerajaan, kenapa dia tak tanya Zeti dulu dan ambil tindakkan atas Anwar?

    ReplyDelete
  7. anon 23:05... All have been verified and validated!!!! yg tu duit dana parti politik BAHALUL..

    ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3