bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

  • Tinggalkan sedikit - Kata orang tua² dalam setandan kelapa bukan semua boleh jadi santan. Ada sebiji dua yang dipanggil nyior komeng. Biasa kita tengok ada motivator atau ustaz...

21 Oct 2015

Mansuh Lafaz Cerai Taklik Persediaan Menyertai Kerajaan Perpaduan Selepas PRU 14???Tiada sekutu dan musuh yang kekal dalam politik!

Apapun stigma bahaea parti DAP sebagai anti Melayu dan Anti Islam memang "ibarat air dengan tebing" sesuatu yg amat payah untuk dipisahkan.

Apapun kita perlu tergerak ke hadapan dan orang2 Melayu perlulah lebih bijak berpolitik agar tidak merempat dia tanah nenek-moyang.

Penulis merasakan jika tindakan di atas dia ambil oleh PAS, ianya adalah sesuatu yang amat positif dan boleh menyumbang kepada gerakan politik Melayu baru, dan tidak kira siapa yang memang PRU, tetepi parti dominan Melayu/Bumiputera akan terus berkuasa!!!

Kerajaan campuran walaupun agak asing di Semenanjung, tetapi ianya sesuatu agak biasa berlaku di Sabah selain kerajaan BN Perak pada 2009 yg lalu juga pernah melaluinya apabila 3 ADUN PR melompat parti untuk memberikan sokongan kepada BN untuk membentuk kerajaan baru..

posted from Bloggeroid

2 comments:

  1. sokong agar kedua parti melayu ni bersatu.. kalau tak bercantum dalam 1 barisan pun tak pa.. janji dalam satu kerajaan yang dipanggil perpaduan...
    amin

    ReplyDelete
  2. Cara terbaik untuk perpaduan Melayu,singkirkan dulu ahjib gor kemudian lakukan kerjasama dengan pas.Dalam keadaan sekarang sokongan Melayu pada umno sekitar 30% saja maksimum,kerjasama dgn pas yg hilang separuh sokongan(kpd pan) pun tidak akan membawa makna sangat.

    ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3