bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

 • Peluang B2B bisnez - Kami mempelawa usahawan yang memiliki rangkaian pengedar untuk menjual produk keluaran sendiri: *Nama produk:* Minyak Morhabshi (dikenali juga sebagai mi...

17 Oct 2015

20% Saham Kerajaan Selangor Dalam Sprint Highway Adalah Saham Minoriti???

Sumber klik sini.

3 comments:

 1. Kenapa tidak sebut saham milik Selangor dalam KESAS Highway?

  ReplyDelete
 2. kalau maksud minoriti dengan majoriti pon ko tak paham, baik skolah balik.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Majoriti di dlm ekonomi pun iaitu majoriti mutlak memerlukan sekurang2nya 51% undi. Secara praktikalnya waima tetuan Litrak pun akan memerlukan 1% lagi undi untuk menyokong setiap keputusan undian mereka.

   Jestru...walaupun secara definasi, mempunyai saham 20% iaitu di bawah 51% dikirasaham minoriti, tetapi sebagai pemegang golden share kerajaan negeri Selangor, mereka boleh cuba mempengaruhi Gamuda untuk menyelebelahi mereka malah juga boleh menggunakan 'tekanan" jika benar2 mahu membela nasib rakyaat Selangor. Ini perkara biasa dalam politik sesebuah syarikat besar. Engkau ni cuma tahu teori tapi X pernah praktik ke bro???

   Delete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3