bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

17 Apr 2014

Al-Fatihah Untuk Mendiang Karpal Singh????










Komen Isac;

Apalah Hishamuddin Rais ni......

X kan lah orang bukan Islam mahu disedekahkan/hadiahkan pahala Al Fatihah....



posted from Bloggeroid

20 comments:

  1. Hippie Tua baca fatihah utk orang kafir? kakakah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia mmg bodoh..srh gi skolah blk la...

      Delete
  2. Mmenggong punya olang

    ReplyDelete
  3. Nampak sangat betapa jahil nya manusia bernama Hishamuddin Rais.

    ReplyDelete
  4. aku tak tau nak ckp..apa yg ada dlm kepala mamat hishamudin rais nie..sengal dan bengap yg tak boleh ajar..

    ReplyDelete
  5. ...kepala sial pluralisme sama macam anwar Ibrahim bila Islam disamaratakan dengan agama lain....mereka tidakmenggunakan mendiang lagi mereka akan gunakan almarhum atau allahyarham kapal sink...semua nak diselaraskan....bahana pluralisme

    ReplyDelete
  6. isham sakit otak. kurang kasih sayang.

    ReplyDelete
  7. ...malang sungguh hishamudin ni..

    ReplyDelete
  8. Rest ih Hell KS. Semoga org bangang ni yg sedekah Al Fatihah dpt hidayah..

    ReplyDelete
  9. DAP-Die At Perak

    ReplyDelete
  10. Mangkuk hayun btul hishamuddin rais ni....bodoh bengap tahap gaban...

    ReplyDelete
  11. Dalam konteks ucapan Rest in Peace, ia adalah satu bentuk ucapan doa yang biasa diucapkan dalam agama Kristian terutama dalam mazhab Katolik sejak abad ke-18. Ia juga biasanya diukir di batu nisan mereka yang telah meninggal dunia di kalangan masyarakat Kristian. Versi penuh ucapan tersebut yang berasal dari bahasa Latin itu ialah ‘May his soul and the souls of all the departed faithful by God’s mercy rest in peace.’ Ia juga mengandaikan orang bukan Islam tersebut akan mendapat rahmat dari Tuhan sebagaimana doa asal yang disebut dalam bahasa Latin. Sedangkan dari sudut akidah Islam seseorang yang mati dalam kekufuran tidak akan mendapat keampunan dan rahmat dari Tuhan. Ini berdasarkan ayat al-Quran, Surah al-Taubah:113, “Tidaklah dibenarkan bagi Nabi dan orang-orang beriman, meminta ampun bagi orang-orang musyrik, sekalipun orang itu kaum kerabatnya sendiri, sesudah nyata bagi mereka bahawa orang-orang musyrik itu ahli neraka.” Oleh yang demikian seorang Islam adalah amat tidak digalakkan untuk mengucapkannya kepada seorang bukan Islam. 

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samada Hishamuddin ni sememangnya jahil agama ataupun beliau merasakan beliau lebih hebat daripada Rasulullah s.a.w.. Waliyazubillah....

      Delete
  12. Hishamuddin ni bahlul. Itulah dari kecik tak nak belajar ugama dah besar tunjuk pandai.

    ReplyDelete
  13. anti-LGBT , PR dan Ad-Dajjal17 April 2014 at 11:36

    Hippie tua yang bangang tahap gaban. Kalu dah sodih sangat tu janganlah jatuh tahap sadis pulak. Inilah bahananya mengikut perangai Peliwat negara nombor 1 tu. Bangang bertingkek-tingkek....

    ReplyDelete
  14. MUNGKIN SI KAFIR BOLEH DAPAT RAHMAT ALLAH KERANA ALLAH ITU PEMURAH SIFATNYA....
    DAN TIDAK SESEKALI SI KAFIR MENDAPAT RAHIM(KASIH SAYANG)NYA ALLAH
    KERANA IANYA UNTUK UMAT NABI MUHAMMAD SAHAJA...

    ReplyDelete
  15. Habis doa untuk MH370 tu untuk orang Islam saje, ke?

    ReplyDelete
  16. nak heran apa? hishamudin rais ni atheis!

    ReplyDelete
  17. Otak liberal dah macam tak ada agama. Jangan permainkan atau menghina ayat Al-Quran. In lah kawan sekatil si Nuar. Kot-kot nak Al-Fatiha kan si Nuar tu memang boleh lah selagi dia tidak murtad atau syirik Allah.

    ReplyDelete
  18. Al fatihah hanya utk muslim je la bongok..dh tua pon bongok jgk si hisham ni...

    ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3