bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

  • Peluang B2B bisnez - Kami mempelawa usahawan yang memiliki rangkaian pengedar untuk menjual produk keluaran sendiri: *Nama produk:* Minyak Morhabshi (dikenali juga sebagai mi...

3 Dec 2013

Adab Penyokong2 dan Pemimpin2 Pas Setaraf Arab Jahilyiah???

Pasti orang2 Pas rasa marah dengan tajuk tulisan ini....

Tetapi secara rasionalnya di zaman Rasulullah s.a.w. sedang menyebarkan dakwah kepada Bani Qurasysi yang jahiliah... pastinya para sahabat baginda digelar sebagai kuncu2 Muhammad atau balaci atau macai...oleh Arab jahilyiah.

Sudah barang tentu para sahabat waima Rasulullah s.a.w. yang tinggi budi pekerti dan peradaban mereka tidak menggelar Arab Kafir Quraysi sebagai balaci/macai Abu Sufian (ketika sebelum Islam), Abu Lahab dan Abu Jahal!!! Walaupun mereka berada di pihak yang benar.

Ironinya penyokong2 dan pemimpin2 Pas mempunyai adab yang setaraf Arab Jahilyiah, walaupun mendakwa mereka mewakili Parti Islam yang mewarisi perjuangan Rasulullah s.a.w.

Pelik bukan?

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/SedihdigelarmacaiUMNO_/m/mArticleposted from Bloggeroid

3 comments:

  1. Pas semakin rosak akhlak sejak bergaul dgn kafir Dap dan konco2 Aljuburi Laknatullah...

    ReplyDelete
  2. Adab berbeza pendapat isle alapas.

    ReplyDelete
  3. ini pasal Pas uda bersahabat dengan syaitan

    ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3