bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

  • Testimonial 7 naga - Salah satu rahsia dalam ilmu rawatan mahupun perubatan Islam berasaskan Kitab At-Tabib Wal Hikmah oleh Sheikh Abdul Hamid (Kedah) telah menghasilkan ramu...

12 Feb 2015

Liwat II - Sejak Bila Pesalah Boleh Berucap Selepas Hukuman Dijatuhkan???

Pakatan oh Pakatan!!! 

Kepala hotak kau!!! 

Bak kata orang puteh... "Nonsense!!!"


Masa dalam perbicaraan...Undang2 dah bagi peluang untuk disoal-balas....

Tapi beliau ...X berani nak gunakan peluang tersebut untuk membersihkan namanya.....

Sengaja X nak bagi peluang untuk pihak pendakwaraya menyoalnya di kandang saksi....

Kenapa??? Takut ke kena soal oleh barisan pendakwaraya???

Dan sebaliknya beliau cuma  membuat kenyataan di kandang tertuduh...bahawa beliau telah difitnah....Konsperasi oleh kerajaan...Najib....bla...bla....Konon hebat sangat berhujah....

Konon teror lah sangat.....

Kenyatan sebegitu pastinya X ada integriti dan X boleh diguna dalam proses pengadilan....

Sebaliknya....Saiful seorang budak mentah yang kononnya telah memfitnah beliau...Tidak sedikitpun gentar apabila diasak oleh barisan peguambela Anwar yang sesetengahnya silih- berganti.....melebihi 15 orang itu.....

Apabila mahkamah dah mendapati beliau bersalah....Barulah terhegeh2 nak buat kenyataan....

Sejak bila pesalah yang dijatuhkan hukuman bersalah....boleh membuat kenyataan dan para hakim perlu perlu mendengarnya????

Sengaja mengambil peluang untuk memaki, menyumpah-seranah dan melabel hakim dan sistem perundangan sebagai zalim!!! Makan rasuah!!! Patuh kepada Iblis!!! bla..bala....

X kena tambah hukuman kerana "contempt court" pun dah kira untung.....

Mungkin itulah sebab utama beliau...

Sengaja nak provok ke???

Nanti boleh jadikan modal untuk melebelkan sistem perundangan negara kononnya menzalimi beliau.....

Mengalahkan wayang Tamil!!!

Sengaja nak mengelirukan rakyaat....

Ironinya.....orang terpelajar pun kena tipu juga.....

5 comments:

  1. Banduan ni sebenarnya x hebat mana pun..itu semua org tahu...
    Gebang dan temberang ja pandai kata org utara..
    Cakap ja pandai...

    ReplyDelete
  2. Saya salute Semua Hakim2 ni. Mereka menjalankan tugas with wisdom and very objective. The charge is about "sodomy". The presence of Anwar's sperm/DNA in Saiful's anus-rectum = sodomy by Anwar on Saiful. All other things are grandfather's story. Tak de pun nak kenakan contempt of court kat Anwar. Allah Maha Adil. Keputusan ini Allah yang tentukan. Hakim2 hanya menjadi sebab bagi Nya sahaja. Semoga semua hakim2 ini di rahmati Allah di dunia dan akhirat. ameen.

    ReplyDelete
  3. Orang terpelajar tak habis belajar

    ReplyDelete
  4. kalo Anwar Al Jubo sesajer bikin havoc kat Sg. Buluh ... minta jasa baik pihak penjara bagi sebiji dua microfon ... settle masalah
    tak kisah la besi ke plastic ke bagi kan jer ... dari pagi sampai pagi esuk dia tak henti bercakap

    ReplyDelete
  5. ITULAH PAPA HEBAT, SUAMI ANUGERAH TUHAN......

    ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3