bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

  • Tinggalkan sedikit - Kata orang tua² dalam setandan kelapa bukan semua boleh jadi santan. Ada sebiji dua yang dipanggil nyior komeng. Biasa kita tengok ada motivator atau ustaz...

26 Oct 2014

JDT Berhadapan Tok Gajah, Permainan Kasar, Refree dan Satu Malaysia di Final???

Foto (kiri): Pemain Johor Darul Takzim (JDT), Jorge Pereyra Diaz (tengah) diasak pemain pertahanan KL Felda United, Shahrulnizam Mustapa (kiri) dan Indra Putra Mahyuddin (kanan) pada perlawanan timbal-balik Piala Malaysia. - Foto Bernama   


Team JDT yang ala team "Chelsea" sejak 2-3 tahun yang lalu sanggup berbelanja besar untuk mendapatkan khidmat jaguh terbaik bintang2 luar negara dan tempatan sentiasa dicemburui oleh kawan dan lawan....

Setiap pasukan pasti ingin mengalahkan mereka....

Sayangnya ramai daripada mereka ini menggunakan pendekatan "kotor" dengan bermain ganas demi untuk menyaingi qualiti yang dimiliki oleh JDT.

Apa yang menyedihkan sesetengah refree yang mengadili perlawanan yang melibatkan pasukan JDT juga dilihat seperti menutup mata apabila pamain2 JDT dikasari dan sebaliknya begitu cepat menghukum pemain2 JDT apabila mereka mula bertindak-balas ataupun mula bermain kasar setelah tidak tahan dengan kekasaran demi kekasaran yang diterima mereka dan layanan berat sebelah dari pengadil....

Jika ini lah caranya sampai bila pun bolasepak Malaysia X kan maju...

Yelah.... untuk menang...JDT bukan sahaja perlu berhadapan dengan pasukan lawan, pemainan kasar lawan, tindakan berat sebelah pengadil dan perasaan dengki penyokong2 pasukan2 lain yang pasukan mereka telah dikalahkan....


7 comments:

  1. Begitu pulak komennya? JDT selalu jd mangsa ke JDT yg rajin memangsai pihak lawan. Benarkah pengadil berat sebelah memihak kepada pasukan lawan JDT atau selalu melindungi JDT? Sekejap lagi pasti ada komen2 tak puas hati dgn JDT. Bukan soal gaji mewah dan kemudahan pemain JDT, tetapi skil kasar pemain dan penyokong.fanatik JDT. Komen aku, JDT kini lebih ganas dari kelantan....

    ReplyDelete
  2. Bagus JDT ada penyokong fanatik yg berdisiplin... usah nak lagakan dgn penyukong lain... Anon..18:27 ni memang parasite bolasepak.. Harap penyukong lain negeri usah terperangkap hati busuk si Anon ini... malaysia football to move forward... ! Si Anon barua ni... cukuplah peel busuk mu...

    ReplyDelete
  3. hahaha komen yang kalah dan cemburu.. beritahu presiden negeri demo buat macam presiden jdt. baru bersaing.. Bukan bagi komens eperti budak sekolah rendah yang lengit. tgk betul2 perlawanan dengan hati terbuka.. baru nampak siapa yang main kasar. Sbg contoh haris berdarah di sisi kepala.. maybe dia yang cederakan kepalanya?

    ReplyDelete
  4. Ada yg main standard kampung...dh tahu masa tggl 1 minit dan tgh leading team lawan....buat adalah provoke sampai kena kad merah...
    Apa yg penonton lihat dan tonton...ref telah menjalankan tugas dgn agak baik...Yg bodo adalah pemain yg agak kekampungan cara sikap dan emosi cara permainan mrk.....

    ReplyDelete
  5. lihat ajelah rakaman perlawanan jdt-felda united di stadium selayang dalam separuh akhir pertama. budak darjah dua sebelah aku boleh kata pengadil makan rasuah.jelas sekali pengadil memihak kepada jdt! sampai ramai orang kata felda united 10 orang lawan jdt 12 orang!

    ReplyDelete
  6. taik engkau admin!
    ni kupasan sebenar kau atau copy paste? aku rasa baik kau bawak mengucap! lepastu renung balik dalam dalam! JDT dikasari atau JDT yang bermain macam serigala lapar? Hanya orang buta saja yang tak Nampak apa players Felda United dan Terengganu kena sebelumnya. Yang Pekak dan bisu boleh menilai inikan pulak admin yang cukup sifat.

    ReplyDelete
  7. penyokong jdt le tew....

    ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3