bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

 • Tinggalkan sedikit - Kata orang tua² dalam setandan kelapa bukan semua boleh jadi santan. Ada sebiji dua yang dipanggil nyior komeng. Biasa kita tengok ada motivator atau ustaz...

8 Dec 2014

Galak Orang Melayu Fakir/Miskin Mesra Gereja - Mana Pihak Baitulmal/JAKIM???Memanglah X salah....

Tapi mengapa dalam sebuah negara yang majoritinya orang Melayu/bumiputera dan penganut2 agama Islam yang ramai, orang2 Islam yang fakir/miskin perlu meminta2 kepada peganut2 ataupun gereja/kuil agama lain???

Tidak kah ini bukan sahaja akan menunjukkan kelemahan umat Islam di Malaysia malah secara tidak langsung akan memberi peluang buat agama lain menyebarkan dakyah kepada penganut2 agama Islam di Malaysia???

Adakah JAIS di bawah kerajaan Selangor telah hilang fungsinya???

Apa yang Anwar cuba buat???

Sumber klik sini.

5 comments:

 1. Mana LEBIH ELOK BAGI ORANG ISLAM.
  BUAT DALAM MESJID ATAU GEREJA. ?

  MUNGKIN SAUDARA ANWAR, PENGASAS ABIM BOLIH MEMBERI PENJELASAN.
  MUNGKIN KOMEN DARI ABIM SENDIRI....
  WALLAHUALAM

  ReplyDelete
 2. kebajikan umat Islam di Selangor adalah tanggungjawab EXCO agama dari PAS dan Pusat Zakat Selangor (PPZ) tetapi kenapa Anwar benarkan melayu menagih dari gereja. Anwar sengaja mahu cabar PAS kot?

  ReplyDelete
 3. Aku dengaq pelarian Rohingya Islam sedg. di'bantu' NGO-NGO Kristian kat Thailand! Mana NGO-NGO Islam/Melayu - sebelum TERLAMBAT?!

  Sepatutnya Kesultanan Islam/Melayu/YDPA, melalui Majlis Raja-Raja dikembalikan KUASA EKSEKUTIF memberikan KERAKYATAN; yg. mana kuasa ini telah diRAMPAS sewenangnya oleh PENJAJAH British/ZIONIS-KEPARAT. Kerana, kenapa sbg. NEGARA ISLAM, kita ni punyalah TAKUT nak beri KERAKYATAN pd. pelarian Islam Rohingya, Palestin, Syria, Iraq dsbnya?! Dan lihatlah nasib malang kes anak-anak pelarian Rohingya yang saudara se Islam kita tapi tidak di perlakukan dengan adil di negara Islam kita ini; contohnya untuk ke sekolah - lihat di http://202.190.126.82/utusan/Bicara_Agama/20140305/ba_03/Sinar-buat-kanak-kanak-Rohingya , Sinar buat kanak-kanak Rohingya, Oleh MOHD. SHAH CHE AHMAD, ARKIB : 05/03/2014!

  Lagipun, bayangkanlah kalau si DAPBANGKAI dpt. kuasa kat Putrajaya (Na’uzubillahi min zalik) – mungkin akan memberi kerakyatan pd. BERJUTA Pendatang Kapir ; maka HANCOQlah NEGARA ISLAM kita ni! Tengok sajalah S’pura dan ISrael (yg. juga sebahagian dari NATO) yg. mengamalkan "demokrasi/hak asasi"-PENIPU si Barat/Zionis tu - di mana kaum PENDATANG KAPIR; dibawa masuk BERJUTA, utk. MENGURANGkan jumlah BUMIPUTERA Islam; maka si PENDATANG/PENJAJAH KAPIRDAJAL terus MENANG dan selamanya dpt. MENGUASAI bumi BUMIPUTERA Islam tersebut!

  Lihat bagaimana undg-undg terbaru yg. menjadikan ISrael sbg. negara Yahudi dgn. MENGHAPUSkan hak BUMIPUTERA Arab Palestin termasuk Bahasa Arab walaupun sbg. bahasa kedua; dan mana-mana Yahudi dari seluruh dunia boleh menjadi rakyat ISrael - di akhbar (pro-Zionis) http://www.theguardian.com/world/2014/nov/23/israeli-cabinet-approves-bill-defining-nation-state-jewish-people , Israeli cabinet approves legislation defining nation-state of Jewish people, Peter Beaumont in Jerusalem The Guardian, 23 November 2014!

  Dan lihat artikel yg. sungguh BERNAS ini juga membuktikan begitu jelasnya PENGIKTIRAFAN pelansongan kuasa EKSEKUTIF Raja/Sultan Melayu (Executive Monarchy - walau tidak mutlak) dari semasa PENJAJAHAN British-ZIONIS pun; hingga semasa Perlembagaan Persekutuan digubal, bukan sekadar “Hiasan/Simbol Adat“ (Ceremonial Monarchy), terutamanya dlm. MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya – oleh Yang Berbahagia Dato’ Haji Mahmad Naser Disa dari Yayasan Murni Aqidah – di https://akarimomar.wordpress.com/tag/perlembagaan-persekutuan/ , Hijrah Minda: Agenda Transformasi Islam , Haji Mahamad Naser bin Disa[1], 7 April, 2012!

  Nenek TUA Sambal Petai.

  ReplyDelete
 4. Bila badan2 agama Islam sendiri yang abaikan umat islam, jangan marah gereja yang bantu. Anwar (bukan bermakna aku sokong dia) mungkin VIP yang dijemput ke majlis, bukan dia yang bawa orang2 terima sedekah dari gereja.
  Elok tengok badan2 yang pegang zakat berjuta-juta yang mana duit tu pi pun kita tak tau. Heran, pihak gereja boleh bantu tanpa birokrasi macan jabatan agama semua ni. Tengok diri kita dulu, di mana silapnya sebelum oiinting kat orang lain.

  ReplyDelete
 5. hahah ... Anwar tak sabar sabar nak menjadi pemimpin askar dajjal di Malaysia.Anwar advanced sebenarnya, dia tahu Islam dah hancor kat Malaysia nih dan golongan kafir PASTI akan menguasai negara ini. Oleh itu dia perlu menjadi CHAMPION kepada perjuangan gabungan KAPIR Malaysia.

  TAHNIAH kepada UMNO dan PAS yang leka bergaduh sesama sendiri memikirkan siapakah yang lebih layak menjilat TUAN TUAN CINA mereka.

  UMNO=PAS=PKR=Penjilat TUAN TUAN CINA DAP/MCA/GERAKAN

  PEMIMPIN BANGSAT
  MELAYU MEREMPAT
  ISLAM TERJERAT

  ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3