bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

5 Jul 2017

Tak Tahu Nak Undi Siapa Pada PRU 14 Nanti???


Sila ambil maklum perkara2 berikut dan buatlah pertimbangan dengan bijak2.

Ingatlah ramai di luar sana yang cuba membohong rakyaat. Tetapi rakyaat X bodoh.....Jawapan telah tersedia diluar sana;

1. Siapa yang songlap duit rakyat dalam kes 1MDB? Salahkah membangunkan tanah demi mewujudkan peluang pekerjaan dan merancakkan ekonomi negara? Kenapa di zaman Tun M boleh pula bagi tanah2 milik kerajaan kepada IJM, UEM, MRCB, YTL untuk di bangunkan? Mengapa pula kerajaan DAP boleh jual tanah2 kerajaan negeri di Bayan Baru dll? Jestru mengapa pula tanah2 kerajaan negeri Selangor, boleh dibangunkan oleh kerajaan PKR di bawah projek2 penswastaan??? Tetapi 1MDB pulak salah.....Logik tak?

2. Siapa yang kurangkan bajet pendidikan. Budget pendidikan di IPTA masih 90% dibiyayai kerajaan. Salahkah Kerajaan mahu IPTA lebih berdikari???

3. Siapa yang menyebabkan ekonomi Malaysia merudum? Siapa yang berpakat dengan Sarawak Report dan DOJ, setiap kali bila dilihat Najib telah berjaya menaikkan semula nilai mata wang negara....Bawa masuk pelaburan Saudi/Sultan Saudi, bawa masuk pelaboran China, bawa masuk pelaboran India dll. Keluar lagi berita2 fitnah. Masih X nampak ke siapa yang sebenarnya sabotaj negara???

4. Siapa dalang di sebalik hilangnya duit tabung haji, tabung angkatan tentera, tabung pesara, duit KWSP dan lain2. Hilang ke mana??? Mana bukti nya??? Rafizi sendiri X keluarkan duit deposit nya di TH bukan kah itu menunjukkan dia hanya menipu???.

5. Siapa yang hapuskan subsidi. Subsidi bukan dihapuskan sebaliknya diresionalisasi. Agar golongan sasaran mendapat faedah maksima dan dalam masa yang sama negara dapat dibangunkan untuk kebaikan semua.

6. Siapa yang jual hak milik kekal di forest city. Forescity adalah tanah tambakan dan penempatan milikan strata bukan landed. Menggadai Tanah2 di Bayan Baru ataupu tanah2 di Perak 999 tahun lebih merbahaya.

7. Siapa yang robohkan dan jual tanah kem tentera Sungai Besi dan beberapa kem tentera yang lain. Ianya merapakan kaedah Turn key/land swap, kerajaan dapat 7 buah pengkalan tentera baru yang moden dengan percuma selain masih memegang saham dalam 1 MDB. Sama aje konsep dengan pembangunan kompleks sukan Bukit Jalil di bawah IJM semasa sukan Commonweal dulu.

8. Siapa  yang jual aset strategik tenaga seperti TNB dan sebagainya. Aset2 yang sebelum ini dibeli dengan cara berhutang oleh 1MDB. Sebelum ini difitnah sehingga pengapungan saham 1MDB di BSKL gagal. Bila semua ekuiti2 ini diual, kini difitnah pula kononnya menjual kepantingan negara kepada negara asing???

9. Siapa yang jual proton dan lotus pada China. Sebelum ini siapa yang asyik mnghentam kerajaan kerana menjamin syarikat2 tempatan yang gagal berdaya saing dengan suntikan2 modal dari dana awam???

10. Siapa yang kutip GST dan guna untuk bayar hutang 1MDB. GST terbukti berjaya menggantikan kebergantungan negara terhadap Petronas.

11. Siapa yang tandatangan perjanjian dengan parti komunis China untuk kuasai beberapa benda penting negara. Engkau cerita apa??? Mana buktinya???

12. Siapa yang menyebabkan Malaysia tanggung hutang luar sehingga hampiri RM1Trillion. Betul ke ??? Check sini; http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/malaysia
Bayangkan jika X kerana sabotaj RM oleh pembangkang hutang negara mungkin cuma 2/3 daripada apa yang kita ada sekarang iaitu sekitar RM 400billion sahaja. Dengan nilai KDNK melibihi RM 1 trillion ianya X ada masalah untuk negara.

13. Siapa yang menyebabkan POKET dan PERUT rakyat terjejas. Tetapi pernahkah anda terfikir siapakah juga yang bertanggungjawab untuk menaikkan pendapatan perkapita negara? malah sekarang ini pegawai2 kerajaan pun X guna kereta proton sebaliknya mereka mampu memandu kereta2 mewah Jepun seperti Totota, Honda dll.

Jangan mudah tertipu dengan dakyah pembangkang!!!!

2 comments:

 1. kelakar gila...bukan ko dulu umno ke..kah kah kah

  ReplyDelete
 2. How low can you get??? You simply cannot shoot down all the facts around the world yet still like hell defending the Bugis-Pirate and his band of Thieves!?

  Its not even worth the rebuttal since GE14 will be the best avenue for the RAKYAT to see the light of the day that PM01 and his Band of Thieves have gone absolutely nuts!!!

  Why!? Well, if you can see many others would not blink when comes to CORRUPTIONS and ABUSE of POWER by their presidents ie. Brazil and South Korea among a few and ACTIONS they took to IMPEACH their own ELECTED PRESIDENTS!!!

  And this blogs like many others on the 1MDB scandal payroll has become the many pile of shits!

  ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3