bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

9 Dec 2012

Separuh Akhir Pertama Piala AFFMalaysia Lwn Thailanf - Seri Tanpa Jaringan

Foto (kiri) Hiasan: Peminat pasukan Harimau Malaya, Ramdy Jampi bersama anak-anaknya sanggup meredah hujan untuk menyaksikan perlawanan separuh akhir antara Malaysia menentang Thailand di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam ini. - Foto Bernama

PERLAWANAN separuh akhir pertama Piala AFF Suzuki antara Malaysia dan Thailand nyata sengit apabila masing-masing masih seri tanpa jaringan pada separuh masa pertama. Kedua-dua pasukan saling berbalas-balas serangan. Walau bagaimanapun pasukan negara lebih banyak melakukan serangan ke kubu Thailand cuma kita dikecewakan kerana pemain2 pertahanan mereka bijak membuat kekangan. Apapun semoga skuad Harimau Malaya akan lebih garang dan  menyumbat sebanyak gol yang boleh dalam separuh masa kedua nanti dan seterusnya memenangi perlawanan malam ini tanpa gawang dibolosi oleh pihak lawan. Marilah sama2 kita doakan kejayaan skuad negara!!!

Senarai pemain Malaysia:

Mohf Farizal Marlias, Mahali Jasuli, Mohd Bunyamin Umar, Mohammad Aidil Zafuan, Safiq Rahim (kapten), Norshahrul Idlan Talaha, Amar Rohidan, Gary Steven Robbat, Azammudin Akil, Baddrol Bakthiar, Mohd Fadhli Mohd Shas.


Senarai pemain Thailand:

Kawin Thamsatchanan (kapten), Panupong Wongsa, Theerapyhon Bunmathan, Chonlatit Jantakam, Datsakorn Thonglao, Teerasil Dangda, Anucha Kitpongsri, Adul Lahsoh, Jakkapan Pornsai, Phichitphong Choeichiu, Piyaphon Buntao.

Pengadil perlawanan: Torki Mohsen Ramezanali (Iran)

No comments:

Post a Comment

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3