bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

3 Dec 2012

Perlu Cari Alternatif Ganti Pas Jika Mahukan Islam - Hasan Ali.


Itu kata Dato' Dr Hasan Ali, salah seorang penyokong kuat DSAI suatu ketika dahulu yang di bawa masuk ke dalam Umno sehingga menjadi Pengarah Pusat Islam, sanggup keluar dari Umno dan hilang pangkat dan jawatan kerana DSAI dipecat daripada parti. 

Orang kuat Pas yang sanggup bertegang urat mempertahankan akidah orang Islam di Selangor dan menentang penjualan arak secara berleluasa di kawasan perumahan orang-orang Melayu/Islam. Orang yang sanggup dipecat parti demi kerana perinsip dan tidak mahu tunduk pada arahan DAP.

Anda bagaimana???

Kalau setakat kenal DSAI daripada jauh...

Kenal pemimpin2 Pas daripada jauh...

Baik rentikan sahajalah sokongan anda yang merugikan agama, bangsa dan negara tu.

1 comment:

 1. Terbaek punya cabaran. Sememangnya ramai pencacai hanya terpengaruh kerana kononnya mereka mahu membuat perubahan semata-mata tanpa mendalami maklumat yang diterima. Kutuk Mahathir bagai nak rak macam mereka kenal sangat Mahathir dan keluarganya. Kutuk kerajaan berapi-api tetapi tidak ada maklumat pun apa yang kerajaan buat terutama dalam membantu umat Islam di negara lain. Mereka mengagungkan Erdogan dari Turki, Morshi dari Mesir yang kononnya berani berdepan dengan Barat, PM kita dikatakan pengecut.

  Mereka mahukan Islam tetapi apabila dibawakan sepotong maksud ayat al-Qur'an, mereka terpinga-pinga kerana mereka tidak menjadikan al-Qur'an sebagai rujukan dan amalan. Mereka cuma jadi "lebih" Islam melalui program ceramah yang mereka hadiri semata-mata. Maka itulah bila berdoa kemusnahan terhadap sesuatu golongan, mereka hanya angguk bila para ustaznya mengatakan boleh buat macam tu.

  Bak kata P Ramlee," kasihan, kasihan,".

  Sebaliknya orang UMNO pulak asyik berebut nak mengayakan diri sendiri melalui jawatan dalam parti dan kerajaan hingga mengabaikan rakyat, menibai sebahagian besar peruntukan untuk rakyat.

  Kata Upin,"Betul3x,".

  Sebab itu Hasan Ali kata kena cari alternatif lain, bukan PAS dan bukan juga UMNO. Agaknya UMNO tak sedar kena tibai dengan Hasan Ali tanpa disebut nama di sini.

  ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3