bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

7 May 2012

Bersih 3.0 - PKR Guna "Phone Jammer" Model Perang Dunia Kedua???

Berikut adalah hujah penulis mengapa "phone jammer" di bawah ni sebenarnya adalah milik Pakatan Rakyaat.Model lama yang besar "gedabak"???


Macam model kamera "pengintipan" yang dijumpai di bilik MB Selangor, Khalid Ibrahim tak berapa lama dulu. Seolah2 sengaja mengada-adakan cerita tetapi tiada pengetahuan berkenaan teknologi semasa.Kalau betul2 nak pakai "phone jammer", pakailah model yang terkini, macam kat bawah ni...
Kecilkan ianya digunakan oleh pihak sekolah untuk mengelakkan para pelajar menghantar sms dalam kawasan sekolah.
Yang menggunakan samaran macam kotak rokok pun ada.


Kalau nak gunakan yang boleh merangkumi kawasan yang luas pula, gunakan pulak yang macam di bawah ini;


Boleh dipasang di "cabinet"2 lampu trafik/joint box di tepi2 jalan. Penyamaran yang pasti sukar kenal-pasti.Yang macam ini pun mempunyai "coverage" yang besar, jestru mengapa perlu pihak polis menempatkan kenderaan dilengkapi "phone jammer" di kawasan perusuh???


Lagi "phone jammer" terkini, klik sini. 


Banyak juga desas-desus dan khabar angin yang ditimbulkan oleh Pakatan semasa Bersih 3.0 bertujuan agar suasana menjadi semakin panas. Kononnya ada peserta yang mati, kononnya majoriti rakyaat menyokong perjuangan mereka... klik sini.


Kalau dilihatkan kepada cara ianya digunakan lebih kepada untuk propaganda, sukar untuk memisahkannya dengan Anwar, "Bapa Propaganda" di Malaysia.

No comments:

Post a Comment

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3