bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

19 Apr 2011

Seperti Ada Usaha Untuk Mengeruhkan Hubungan Sarawak Dengan Putrajaya???


Berita lanjut Klik sini.....

Bagamana hendak membuat persediaan peralihan kuasa jika tidak menubuhkan kabinet negeri???

Kalau terus hendak melantik KM baru, itu bukannya persediaan, itu peralihan kuasa!

Lagipun jika ada orang lain yang mahu menjadi KM, orang berkenaan sepatutnya mengetuai Pilihanraya Sarawak yang lalu dan bukannya Pehin Sri Taib Mahmud.

Penulis nampak seperti  ada pihak yang mahu mengeruhkan hubungan di antara kerajaan negeri Sarawak dengan Putrajaya. Mungkin kerana gagal "merampas" Sarawak dalam pilihanraya yang lalu, ini pula muslihat mereka. Bak kata pepatah, "tak dapat tanduk, telinga dipulas".

2 comments:

 1. tak dapat minyak, ikan bilis pun jadilah ha ha

  ReplyDelete
 2. Bro, rupenye ade crite panas dari blog2 puak setan semalam, nak tau ape dia, meh tgk sini...


  "Video: Polis sahkan bukan Anwar"

  KUALA LUMPUR: Polis mengesahkan bahawa lelaki di dalam video BUKAN Datuk' Seri Anwar Ibrahim seperti yang didakwa oleh BN dan media milik mereka.

  Bernama melaporkan kenyataan Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani yang berkata bahawa siasatan mengenai video seks itu telah siap dan siasatan kini menjurus kepada Seksyen 292 Akta Kanun Keseksaan kerana kesalahan mengedar bahan lucah.

  "Bagi pihak kami (polis), siasatan telah lengkap dari setiap sudut menjurus kepada Seksyen 292 Akta Kanun Keseksaan (kerana kesalahan mengedar bahan lucah).

  "Terpulang kepada Peguam Negara untuk mengambil sebarang tindakan susulan terhadap kes ini dan sekiranya ada mana-mana perkara yang perlu disiasat semula (atas arahan Peguam Negara), kita akan siasatlah," kata Acryl seperti yang dipetik Bernama. Pengedar dan pemilik video lucah itu ialah bekas Ketua Menteri Melaka Tan Sri Rahim Thamby Chik, ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah dan Bendahari Perkasa Datuk Shuib Lazim.

  Dengan kenyataan ini, polis dengan sendirinya mengesahkan bahawa pelakon dalam video tersebut bukan Anwar.- KeadilanDaily

  Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=11697 (ekk, dah ilang pulak pautan tu.. kah kah kah kah)

  ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3