bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

28 Aug 2011

Zakat Guna Dinar/Dirham - Jangan Sampai Fakir dan Miskin Tak Boleh Nak Belanjakan Sudahlah...MENTERI Besar Kelantan, Datuk Nik Aziz Nik Mat menyaksikan upacara pembayaran zakat menggunakan dinar dirham daripada Abdullah Nawi dari Bachok (duduk kiri) kepada amil Masjid Kampung Laut, Wan Mat Zain Wan Yusof (duduk, kanan) serta Abdul Ghani dari Kazakhstan sebagai pencatat selepas melancarkan Hari Zakat dan Dinar Dirham di Kelantan Trade Centre (KTC), hari ini. - Foto Zaman Huri Isa. Aug 26, 2011 12:32 pmJangan Sampai fakir dan miskin tak dapat beraya sebab tak boleh nak menukarkan duit dinar dirham dengan keperluan harian, sudahlah....

Bukan apa takut-takut nanti apa yang berlaku di gereja DUMC berulang pula di Kelantan, negeri dengan jolokkan "Serambi Mekah".

Bukankah lebih mudah jika menggunkan matawang negara yang mudah ditukar dan dibelanjakan di mana-mana?


2 comments:

  1. Amat setuju dengan pandangan penulis....

    ReplyDelete
  2. lebih malang bila zakat dibayar dengan 'sms'..huhu

    ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3