bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

26 Aug 2011

Perangkap Had Laju - Polis Trafik Jangan Menempah Maut!!!LANS Koperal Syamsul Abd Hamid dari Unit Penguatkuasa Trafik Jalan Bandar ketika bertugas untuk mengawasi had kelajuan kenderaan semasa Ops Sikap sempena Hari Raya Aidilfitri di Penchala Link menghala Kepong, hari ini. - Foto Sairien Nafis. Aug 25, 2011 4:29 pm


Nasihat penulis kepada pihak polis trafik, janganlah sampai membahayakan nyawa sendiri. Lihat sahaja foto di atas tu... Seorang polis traffik tanpa jaket keselamatan, tanpa kepongan barrier keselamatan ataupun apa sahaja bentuk alat keselamatan yang boleh melindungi mereka daripada rempuhan maupun memudahkan untuk mereka dikenal-pasti.

Duduk di kawasan "Hidden Island" di kawasan lalu-lintas trafik yang sesak serta berkelajuan tinggi pastinya umpama, "menempah maut".

3 comments:

 1. SALAM,
  SELAMAT HARI RAYA DAN MAAF ZAHIR BATIN ! PIHAK LF MENGAMPUNKAN SEGALA DOSA (JIKA ADA, YG SENGAJA ATAU TIDAK SENGAJA)

  ReplyDelete
 2. berapa diorang bayar dia untuk jadi patung kat tengah highway... tentu banyak kan... saper berani

  ReplyDelete
 3. org lain kena tembak over speed setakat rm300. kalau polis trafik ni kena 'bedesyum', bukan ke nyawa melayang! jgn fikir awak polis nyawa awk kebal. apapun, aku ucapkan selamat bertugas dan selamat hari raya buat anggota pdrm yg terpaksa bertugas walaupun hari raya. jasamu dikenang.

  ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3