bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

28 Jul 2014

TS Khalid Cabar Anwar Kalau Nak Jawatan MB Adakan Pilihanraya Negeri - Ada Bran???Sumber klik; http://www.astroawani.com/news/show/minta-semula-mandat-rakyat-jalan-terbaik-tukar-mb-khalid-ibrahim-40817

Biasalah..... Anwar sememangnya sinomim kerana pandai mengambil kredit hasil-usaha orang lain.

Lihat sahaja siri2 demonstrasi jalanan tahun 60an & 70an dulu.....Sebenarnya banyak suara2 yang mendakwa pemimpin2 pelajar zaman tersebut seperti Tan Sri Sanusi Junid, Ibrahim Ali, Hadi Awang DLL yang sebenarnya mereka yang lebih banyak berusaha tetapi DSAI lebih bijak mengambil kredit.

Begitu juga dengan pengwujudan ABIM....

DSAI juga pernah mendakwa pengwujudan Pusat Islam, Universiti Islam, Bank Islam, dasar penerapan nilai2 Islam dll di zaman Tun M adalah idea beliau. Sejauh mana benarnya rasanya para pembaca boleh menilaikan sendiri.

Beliau juga mendakwa ekonomi di zamannya menjadi menteri kewangan begitu baik sedangkan umum tahu beliau nyaris membuatkan negara bankrap gara2 mahu meminjam dengan IMF tetapi nasib bail Tun M sempat menghalangnya.

Terbaru beliau mahu mengambil "kredit" kejayaan mengekalkan negeri Selangor di tangan PR dengan menggantikan TS Khalid dengan isterinya untuk jawatan MB.
Mungkin tuntutan TS Khalid tersebut ada asasnya ...

Jestru biarkan rakyaat yg buat keputusan....
posted from Bloggeroid

4 comments:

 1. Hadi tolak pertukaran, Tuanku Sultan belum tentu berkenan...
  Janganlah usik anwar dng pembubaran..

  ReplyDelete
 2. PKR ? Parti Keluarga anwaR.......bole jalan larhhh !

  ReplyDelete
 3. Klas 3 genral degree dari UM...pengajian tah apa apa.....

  ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3