bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

27 Jan 2014

Siapa MB Selangor Yang Baru, Anwar atau Wan Azizah???


Khabar angin bahawa Anwar bakal menjadi MB ang baru klik sini 

Adakah ini bermaksud Anwar telah "putus asa" untuk mengejar cita2nya untuk menjadi PM???

Dengan perletakkan jawatan Adun PKR Kajang, klik sini, khabar angin tersebut seolah2 benar....

Tapi Anwar ni.....

X mungkin dia akan membiarkan perancangan selama 50 tahun sejak di MCKK berkubur begitu sahaja....

Apa lagi setalah peristiwa "disekat" daripada memasuki negara Jepun gara2 hukuman penjara kerana salah guna kuasa dalam kes Liwat I nya tahun 1999 yang lalu.

Pastinya insiden tersebut akan menguatkan lagi semangatnya untuk menjadi PM dalm usaha mahu "membersihkan" nama dan rekodnya dari sebagai bekas banduan dan dipercayai terlibat dalam kes seks bebas dengan lelaki dan wanita.

Pastinya kejayaan Nelson Mandela yang pernah dipenjarakan berpuluh2 tahun, meruntuhkan sistem Apartheid, menjadi Presiden Afrika dan membersihkan namanya amat dicemburui oleh Anwar.

Dengan keadaan kedudukan Umno/BN dilihat "goyah" gara2 kenaikan harga barang2 keperluan selepas penarikkan beberapa barangan subsidi dan kenaikan tarif elektrik, toll dll oleh kerajaan disamping tindakan "menangguk di air yang keruh" oleh orang tengah dan pengedar2 barangan keperluan yang pro DAP, pastinya Anwar tidak akan melepaskan peluang ini.

Sebagaimana biasa Anwar sebagai "bapak propaganda" pasti dapat melihat, sekaranglah masa yang terbaik untuknya mengekalkan momentum agar rakyaat terus membenci Umno/BN menjelang PRU 14. Jestru beliau pastinya tidak akan membiarkan dirinya terikat dengan masalah di Selangor. Walaupun masalah percakaran Khalid dan Azmin perlu diselesaikan seperti "menarik rambut dalam tepung". Pastinya beliau tidak akan membiarkan masanya terbazir di Selangor.

Pada pendapat penulis jalan tengah yang beliau ambil adalah dengan membiarkan isterinya DS Wan Azizah bertanding dalam PRK Kajang dan akan dilantik menjadi MB perempuan Selangor yang pertama.

Selain melakar sejarah, perlatikkan tersebut pastinya akan dapat meredakan keadaan.

Apapun adakah DS Wan Azizah berkalibar untuk jawatan tersebut? Ataupun hanya akan bertindak sebagai proksi Anwar???

Walaupun DS Wan Azizah dilihat begitu setia sejak dahulu lagi untuk mempertahankan kepentingan dan maruah Anwar termasuklah sehingga perlu berbohong dan memfitnah, adakah pengundi2 Kajang rela membiarkan diri mereka dipermainkan untuk memenuhi kepentingan politik peribadi Anwar???posted from Bloggeroid

2 comments:

  1. Selamat Datang Ke Negeri Selangor Darul Aljuburi......apakah makna Darul Aljuburi pada anak watan Selangor....demi krooni untuk krooni...bila sesame krooni bergaduh demi krooni dan semata mata demi krooni....maka di telan mati emak diluah mati bapak...rakyat Selangor jadi kambing hitam semata mata demi krooni....melayu anak Selangor ,melayu pas dan umno serta melayu yang tidak menyebelahi mana mana parti harus tolak aljuburi yang semata mata menyelamatkan demi krooni....anak jati Selangor tunjukkan maruah sebagai anak Selangor TOLAK aljuburi demi krooni aljuburi....Selamat Datang ke Selangor Darul Aljuburi....Aljuburi bukan anak Selangor perlukah anak Selangor bertuankan aljuburi....esiapa pun selain dari aljuburi semuanya adalah demi krooni...RAKYAT SELANGOR SANGGUP KAH KAMU DIBOHONGI OLEH ALJUBURI DAN KROONI...???

    ReplyDelete
  2. Selamat Datang Ke Negeri Selangor Darul Aljuburi......apakah makna Darul Aljuburi pada anak watan Selangor....demi krooni untuk krooni...bila sesame krooni bergaduh demi krooni dan semata mata demi krooni....maka di telan mati emak diluah mati bapak...rakyat Selangor jadi kambing hitam semata mata demi krooni....melayu anak Selangor ,melayu pas dan umno serta melayu yang tidak menyebelahi mana mana parti harus tolak aljuburi yang semata mata menyelamatkan demi krooni....anak jati Selangor tunjukkan maruah sebagai anak Selangor TOLAK aljuburi demi krooni aljuburi....Selamat Datang ke Selangor Darul Aljuburi....Aljuburi bukan anak Selangor perlukah anak Selangor bertuankan aljuburi....esiapa pun selain dari aljuburi semuanya adalah demi krooni...RAKYAT SELANGOR SANGGUP KAH KAMU DIBOHONGI OLEH ALJUBURI DAN KROONI...???

    ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3