bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

16 Nov 2013

Nurul Izzah Setuju Dengan Tuntutan COMANGO Halalkan Murtad, Seks Songsang, Tolak Hudud???Semalam, Nurul Izzah menyatakan bahawa tindakan Gabungan NGO Hak Asasi Manusia (COMANGO) yang menuntut pindaan dalam Perlembagaan dan undang-undang negara berkaitan hak asasi yang dibentang pada sesi Semakan Berkala Sejagat (UPR) Majlis Hak Asasi Manusia, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNHRC) di Geneva sebagai tidak membahayakan negara.“Tidak bahayakan negara,” katanya dipetik oleh Sinar Harian.

Published with Blogger-droid v2.0.10

6 comments:

 1. Keluarga gila babi ni....bila nak insaf?

  ReplyDelete
  Replies
  1. bukan dia tak tau hukum..tp sebab politik buat sajalah. Puak depalah yg hebat...Depan Allah nanti kau jawab.

   Delete
 2. Sebagai orang melayu di negara Malaysia ini kita patut benar-benar sedar sedikit-sedikit keistimewaan orang melayu telah dihakis. Tanah, ekonomi, pendidikan, politik dan lain lain. Sekiranya hak berugama islam juga telah dihapuskan orang melayu tiada ada apa-apa lagi nak dibanggakan dinegara ini dan tiada beza seperti kaum kaum pendatang yang lain. Ini lah nasib yang akan menimpa anak cucu kita. Tapi kita selalu kata 'tak pe' dan saya amat berharap saya tiada didunia ini untuk melihat musibah ini diwaktu ia berlaku.

  ReplyDelete
 3. Sifat KECINAAN Ibunya saya syaki lebih tebal dlm dirinya - bersembunyi belakang imej Islam; tapi saya syaki ibunya dulu, ejen Musuh Islam/Melayu DAPBANGKAI/PKR - iaitu MO utk. kahwin dgn pemimpin Melayu yg. berkuasa; tengok Arwah TS Khir Johari, dan terus 'brainwash' mereka!

  Bah. pertama:

  Tak habis-habis MUSUH Islam/Melayu nak HANCURKAN Bumi ISLAM kita ini serta umatnya; nak buat ibadah Korban pun kena jaga hati si KAPIR! Bagusnya kalau kita buat mcm. kat Arab Saudi dan Brunei, laksana hukum Hudud, tapi dah terlambat nampaknya sebab si KAPIR MUSUH ISLAM/MELAYU makin naik muka, termasuk gunakan PBB (UN) dan "demokrasi-hak asasi" LIBERAL SAMPAH Barat-Zionis; utk. PIJAK K'jaan Islam kita. Baik tak usah jadi negara maju kalau Islam dan hak umat Islam/Melayu TERGADAI – kerana ini adalah PERANGKAP MUSUH Islam/Melayu!

  Dan puak KAPIR Kristian Zionis yg. menguasai birokrasi UN, juga sdg. MEMERANGKAP K'jaan dgn. asyik skrg. memberi anugerah bermcm-mcm - yg herannya waktu Comango-JAHANAM sdg. menuntut segala mcm. hak KAPIR kat PBB buat masa ini. Lihat di http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20131024/dn_26/Malaysia-dapat-pengiktiran-PBB, Malaysia dapat pengiktiran PBB:

  KUALA LUMPUR 24 Okt. - Malaysia mendapat pengiktirafan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) hasil sumbangan besar negara ke arah Matlamat Pembangunan Milenium....
  Turut mendapat penghormatan PBB ialah Unit Perancangan Ekonomi (EPU), Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), Program Kerjasama Teknikal Malaysia serta beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) antaranya Kumpulan Tindakan Bersama Bagi Kesaksamaan Gender (JAG), Perikatan Tindakan Penyusuan Ibu Sedunia (WABA) dan individu perseorangan yang juga pencinta alam, Gurmit Singh. - UTUSAN

  Sedangkan JAG adalah di bawah naungan WAO, dan WAO juga terlibat dlm. Comango, lihat di
  http://www.wao.org.my/Universal+Periodic+Review+%28UPR%29_96_5_1.htm:

  WAO is a member of the coordinating committee of the Coalition of Malaysian NGOs in the UPR Process (COMANGO). For the upcoming UPR Working Group Session, COMANGO submitted reports on the human rights situation....and…will be meeting diplomats in Geneva before the 2013 UPR Working Group session begins.

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  ReplyDelete
 4. Bah. Kedua:

  Sebenarnya, UN, Mahkamah Antarabangsa UN/ICC, hadiah-hadiah Nobel/UN, pertubuhan Commonwealth, TPPA, NGO-NGO yg. ditaja Barat-Zionis dsbnya, adalah SENJATA si KAPIR DAJAL Barat-Zionis utk. MENJATUHkan Islam/umatnya dan MENJAJAH kita, apalagi bila kaya minyak-gas, limpahan kurnia ALLAH SWT. Maka, K'jaan/UMNO/JAKIM/JAWI mesti lawan HABIS-HABISAN, tuntutan Comango/UN! Barat-Israel (dan sekutu mereka dari DAPBANGKAI/PKR di Malaysia), hanya tahu hendak memaksa Dunia Islam/ “Dunia Ketiga“ mengamalkan "demokrasi- hak asasi" LIBERAL SAMPAH yang termasuk kesamaan hak semua bangsa-jantina-agama, serta hak asasi kebebasan-mutlak penagih seks-pornografi (termasuk merogol haiwan dan melancap/bertelanjang di tempat awam)-homoseksual (termasuk Mak Nyah)/pengguguran anak-kehamilan luar nikah (terutamanya dr. remaja)/penagih dadah-steroid-judi, dan segala macam lagi perangai BUAS-KEJI-mcm-pengikut-SYAITAN!

  Patutnya pemimipin Islam/Melayu kita kena bertindak dgn amat TEGAS tanpa sebarang kompromi, spt. Sultan Brunei dan negara Liga Arab (dan siapa-siapa Bukan Islam buat aniaya kat umat Islam juga, mesti kena bawah Hukum Hudud spt. di Arab Saudi - bukan hanya yg. Islam dihukum)! Pedulikan kecaman KEJI si KAPIR-KAPIR Barat-Zionis (lihat akhbar anti-Islam di http://www.dailymail.co.uk/news/article-2471776/Sultan-Brunei-introduce-new-sharia-laws.html). Atau buat mcm. African Union, yg, sekarg. gertak keluar ICC dan Gambia, negara ISLAM, yg. baru keluar Commonwealth (Commonwealth sebenarnya adalah dipengerusikan Queen Elizabeth yg. sebenarnya dipuja Kristian Zionis sbg. "Ratu Israel"!).

  Dan si Kapir-BUAS Barat-Zionis ini juga asyik nak kutuk undg-undg Syariah Islam kita, yg. termasuk Hukum Hudud, yg. menghukum aqidah dan akhlak SONSANG! Tetapi di bawah "demokrasi/hak asasi" LIBERAL SAMPAH Barat-Zionis, boleh pula dihalalkan rejim-rejim Barat-Israel untuk membunuh umat Islam dgn. amat BUAS, sesuka hati secara beramai (GENOCIDE) spt di Palestin, Iraq, Libya, Syria, Somalia, Afghanistan, Mali, Yemen, Sudan, Nigeria, Lebanon dan selatan Thailand/Filipina, dan kemudian akan ke Iran dll, termasuk Malaysia ini contohnya bermula dengan Sabah baru-baru ini. Bahkan pengganas TALEBAN, BOKO HARAM, Al SHABAAB, AL-QAEDA dsbnya adalah diCIPTA oleh Barat-Israel sendiri, untuk tujuan MENJATUHKAN Islam dan MENJAJAH umatnya, di negara-negara Islam yg. kaya minyak gas; lihat di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013 (lepas itu si Barat-Israel BERPURA kononnya asyik diserang al-Qaeda/Taleban dsbnya)!

  Jadi kenapa si PENGGANAS-PENGANAS Barat-Israel sendiri tidak pula di hukum “Mahkamah Antarabangsa UN/ICC“ (ICC: bukan bawah UN - lihat http://www.icc-cpi.int/en_menus/icc/about%20the%20court/Pages/about%20the%20court.aspx). Barat-Zionis juga cuba memutar-belit dengan sering membangkitkan isu kononnya ada rejim Barat, Serbia yang dihukum di bawah Tribunal UN, tetapi sebenarnya sebab rejim Serbia yang dulu walaupun memang dihukum sebab membunuh umat Islam Bosnia, tapi matlamat utama Serbia dihukum ialah kerana ia pro-Komunis dan amat anti-EU/US (maka Serbia sahaja satu-satunya rejim Barat yang dihukum di Tribunal UN; sedgkan Croatia pula terlepas).

  Dan lagi, Ban ki Moon dari UN dan birokrasi atasannya, rata-ratanya dikuasai pro-Barat-Zionis! Ki Moon adalah bekas Menteri Luar Korea Selatan yang amat pro-US/Barat-Zionis; begitu juga Presiden ICC dan Bank Asia, keduanya juga dari Korea Selatan - tidakkah ganjilnya ini (Pres. Bank Asia juga mahu paksa K'jaan kita tandatangani TPPA)?!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 5. selagi ada anwar sebagai ketua pembangkang tidak ada istilah hak orang nelayu dan agama islam diMalaysia semuanya patut dihapus secepat mungkin, biar melayu dalam keadaan hina sehinanya dibumi ini. Itulah matlamat perjungan pembangkang hari ini.

  ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3