bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

1 Sept 2013

Saranan Anwar Bincang Isu Nasional - Umpama Bincang Dengan Chin Peng???


Berbincang dengan seorang pemimpin yang mengutamakan kepentingan peribadi berbanding kepentingan agama, bangsa dan negara....

Sanggup berbuat apa sahaja demi mendapat kuasa.... Contohnya memecah-belahkan perpaduan negara dalam isu bendera, pencerobohan Lahad Datu, huru-hara melalui demonstrasi jalanan, menggunakan dana asing dii.

Jestru apalah yang boleh kita harapkan daripada beliau...

Jestru apa bezanya berbincang isu kepentingan nasional dan patriotik dengan Anwar berbanding berbincang dengan PKM dan Chin Peng???
 
Artikel berkaitan klik sini.

2 comments:

 1. kesamua cara sudah dicuba dri menghasut, memfinah, sumpah seranah, putar belit semua tak menjadi...camana seorang yang korup moral...rendah moral dan akhlakdan latar belakang akademik yang meragukan rakyat malaysia ..bapak kepala kroni malaysia...bapak rasuah dan bapak penipu malaysia ada hati pulak nak berdialog...jawatan dalam parti pun tidak bertanding ada hati nak serita pasal kebebasan dan demokrsi...yang pasti malaysia perlu diselamatkan dari anjing pluralisme dan anjing syiah...hapuskan pluralisme dan syiah bermakna islam sunni selamat dimalayisa selamat

  ReplyDelete
 2. Kalau kat Barat pun tak da golongan pembangkang akan begitu KURANG AJAQ mcm KURAP-KURAP BERNANAH DAPBANGKAI/PKR ini - apalagi dari bangsa PENDATANG contohnya pendtg-pendatang Cina yg. ASALNYA, dibawa Inggeris-Zionis laknat ke TANAH MELAYU PUSAKA nenek moyang kita ini!

  Saya syaki si PENGKHIANAT-PENGKHIANAT dari DAPBANGKAI/PKR ini sebenarnya cuba menipu, kononnya mereka memperjuangkan simbol bendera Persatuan Kesatuan Melayu Muda (KMM) iaitu Sang Saka Malaya (SSM), utk. menentang pemerintahan UMNO.

  Tapi, di syaki, logo bintang pada bendera SSM ini sudah menjadi simbol bintang agama KRISTIAN ZIONIS DAPBANGKAI/PKR, utk. MENENTANG/MENCABAR/MENGHINA/MENGGERTAK Islam/umatnya, kedaulatan Negara, Hari Kemerdekaan, pejuang-pejuang Kemerdekaan dan kuasa pemerintahan Islam/Melayu melalui pemimpin Raja-Raja Melayu, pemimipin UMNO dan PDRM kita, yg. dilambangkan oleh Bendera Jalur Gemilang Malaysia kita (lihat di http://pmr.penerangan.gov.my/index.php/maklumat-kenegaraan/194-bendera-malaysia.html) dan juga Bendera Sang Saka Biru PDRM kita (lihat di http://www.sabahrmp.gov.my/mengenai_kami/mengenai_logo.html ). Jadi ini disyaki merupakan ANCAMAN TERORISMA utk.menjatuhkan Islam/umatnya, termasuk Raja-Raja Melayu, pemimipin UMNO dan polis kita. Juga utk. MENGHASUT umat Islam/Melayu Indonesia, termasuk yg. sudah menjadi rakyat Malaysia, utk. menyokong pembangkang PR, di mana puak Kristian Zionis DAPBANGKAI/PKR sedang mempergunakan PAS, melalui sejarah anti-penjajahan Inggeris KMM dahulu yg. ingin menggabungkan Malaysia dan Indonesia, di samping menjatuhkan Raja-Raja Melayu. Lihat juga T-shirt yg. dipakai puak PENBGGANAS ini. Tapi, saya hairan mengapa gambar bintang lima penjuru ini boleh pula timbul dlm. Portal Kem. Pertahanan di http://www.mod.gov.my/ , di bawah nama MinDef– ini harus diSIASAT segera!

  Dan lambang bintang agama Kristian ini sudah menjadi logo rasmi EVANGELIS Star , sebab itu disyaki mengapa the Star sengaja meletakkan gambar Masjid (yang kecil pula itu) untuk melambangkan Hari Raya dan Bendera Jalur Gemilang tercinta kita, di bawah logo bintang Kristian mereka.
  Bintang LIMA penjuru dlm. agama Kristian, (lambang bintang Zionis pula, enam penjuru) adalah melambangkan tuhan agama Kristian, iaitu Jesus, jelmaan tuhan mereka dlm bentuk “son of god”, serta kelahiran asal Jesus dan kepulangannya ke bumi di masa hadapan. Maka, Jesus sebagai "Morning Star" melambangkan cahaya tuhan mereka ke bumi ini (di dalam agama Yahudi pula, bintang Zionis melambangkan utusan tuhan mereka yang akan turun menyelamatkan mereka).

  Maka saya juga berharap pihak JAWI/JAKIM dan KDN akan menyiasat hal bendera Sang Saka Malaya, dan juga penghinaan Evangelis Star, ini dengan segera. Dan sekiranya akhbar the Star adalah akhbar Kristian, mereka mesti mengumumkannya secara terbuka, supaya umat Islam, terutamanya jenerasi muda Islam/Melayu yg. dari golongan `bijak-pandai‘, akan lebih berhati jika membaca akhbar ini, iaitu degan tujuan memantau akhbar ini. Kerana mesej agama Kristian akhbar ini adalah tersembunyi dgn. cara yang amat halus tetapi amat merbahaya kepada Islam/umatnya di bumi pusaka Islam kita ini.

  Juga, ANCAMAN TERORISMA kepada Islam/umatnya termasuk Raja-Raja Melayu, pemimipin UMNO dan polis Islam/Melayu kita, disyaki melalu simbol bendera Sang Saka Malaya ini oleh puak Kristian Zionis DAPBANGKAI/PKR, amatlah BAHAYA sekali! Maka, JAWI/JAKIM dan KDN serta PDRM, mesti bertindak segera utk. MENGHARAMKAN terus bendera Sang Saka Malaya dan mana-mana perhimpunan yg. meyokongnya, dan mana-mana kegiatan yg. MENGHINA Bendera Jalur Gemilang tercinta kita.

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

  ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3