bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

7 Aug 2013

Akibat Salah Urus Pas Kos Gaji KUIN Menjangkau RM 17 Juta???

Dakwaan pihak tertentu kerajaan Barisan Nasional (BN) Kedah tidak membayar gaji kakitangan Kolej Universiti Insaniah (KUIN) adalah tidak benar.Menteri Besar Datuk Mukhriz Tun Mahathir menjelaskan, semua kakitangan KUIN dibayar gaji kecuali kakitangan Insaniah Holdings (IHSB).Ini kerana syarikat swasta itu mengendalikan kuliah secara tidak sah atau tanpa perjanjian, kata Mukhriz kepada Agendadaily.

Beliau diminta mengulas tuntutan berpanjangan kakitangan IHSB yang mendakwa kerajaan Kedah tidak membayar gaji mereka sejak tiga bulan lalu.Harakahdaily melaporkan tulisan seorang staff IHSB yang mendakwa mereka teraniaya dan kerajaan baru mahu cuci tangan dalam isu tersebut.

Menurut Mukhriz, kerajaan negeri tiada kaitan dengan isu tersebut tetapi didesak membayar gaji kakitangan yang diambil bekerja tanpa mengikut kadar ditetapkan bagi Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA).

“Ketika kerajaan BN dahulu, hanya RM7 juta dibelanjakan untuk KUIN tetapi sejak diperintah PAS, perbelanjaan meningkat RM17 juta setahun termasuk membiayai IHSB,” tegasnya.

Sumber klik http://agendadaily.com/Muka-Hadapan/kerajaan-kedah-bayar-gaji-kakitangan-kuin-mukhriz.html

Komen Isac;

Suatu lagi fitnah terhadap kerajaan BN!!!

No comments:

Post a comment

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3