bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

26 Feb 2012

Antara Himpun Hasan Ali dan Himpunan Hijau 2.0 Mana Pilihan Orang Melayu???

KUANTAN 25 Feb. – Rakyat diajak membetulkan semula hala tuju negara pada pilihan raya umum akan datang dengan menolak pakatan atau kumpulan yang tidak mempertahankan mesej Islam, Melayu dan raja (IMR).

Bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali berkata, halangan utama kepada usaha mengagungkan dan membawa mesej IMR kepada rakyat adalah pakatan pembangkang yang terdiri daripada DAP, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan juga Pas.

“DAP sama sekali tidak bersetuju dengan niat baik saya untuk membina Islam di Selangor. Saya nak kurangkan arak, DAP tak setuju, kurangkan judi pun mereka tak setuju, mahu kurangkan rumah urut juga dibantah keras oleh DAP.

“Halangan kedua ialah beberapa personaliti dalam institusi politik yang bukan mendorong untuk menyelesaikan isu IMR tetapi mengukir satu perkara baru yang mengharu-birukan akidah umat Islam.

“Buktinya, melalui fahaman pluralisme yang kini cuba dibawa oleh penghulunya yang juga Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Anwar juga amalkan satu lagi fahaman iaitu liberalisme yang mempersoalkan mengenai undang-undang homoseksual, lesbian, transeksual dan sebagainya. Ia cukup berbahaya dan perlu ditolak oleh rakyat,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada program Bicara Ummah yang dihadiri kira-kira 6,000 orang di Padang Awam, Perkampungan Sungai Isap Perdana di sini malam tadi.
Hadir sama bekas Ketua Pemuda Pas Pulau Pinang, Hafiz Nordin.

Hasan berkata, pada pilihan raya umum akan datang, rakyat perlu berazam demi anak-anak dan cucu cicit bagi memilih pemimpin yang mampu mengagungkan Islam, memartabatkan Melayu dan mendaulatkan institusi diraja.

“Pilihan raya umum kali ini akan menentukan hidup dan mati kita. Jadi, saya minta rakyat negara ini tidak mengundi pakatan pembangkang yang jelas memencilkan Islam, Melayu dan institusi raja,” katanya.

Setiap rakyat terutama orang Melayu katanya, perlu memainkan peranan bersama kerana mereka kini sedang dicabar oleh pihak tidak bertanggungjawab yang mahu merosakkan akidah umat Islam.


Komen Isac;

Sebaliknya Himpunan Hijau 2.0 hanyalah satu usaha menangguk di air yang keruh... Cuba memanipulasi situasi dan menyemarakkan kemarahan orang ramai yang tidak tahu hujung-pangkal demi untuk mendapat millage politik. Yang jelas menyokong Pakatan Rakyaat samalah seperti menyerahkan kuasa politik kepada DAP.1 comment:

 1. ANWAR EJEN ISRAEL26 February 2012 at 22:48

  LYNAS

  Kedangkalan anti lynas ni, sama mcm kedangkalan Amerika dan ISRAEL yg sangat anti kpd projek nuklear di mana mana saja negara Islam di dunia ini.

  Di Iran contohnya, pembangunan nuklearnya mendapat tentangan yg amat hebat di peringkat antarabangsa diketuai oleh Amerika dan ISRAEL. Yg peliknya, di Amerika, di ISRAEL ada...boleh. Negara Islam..tak boleh.

  Di Malaysia, ejen ejen ISRAEL dan Amerika sedang menjalankan tugasnya. Ketua ejen ISRAEL tak lain, tak bukan Anwar bin Ibrahim.

  PAS mcm biasa...jadi KELDAI yg boleh dicucuk, disuruh suruh, kemudian ditipu hidup hidup.

  ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3