bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

16 Jan 2012

Main Bom-bom - "Tarbiyah" Pembangkang Nak Bawa Kita ke Mana???


Siapa yang nak disalahkan... Pembangkang asyik menanamkan perasaan benci kepada kerajaan... Kononnya mereka sahajalah yang betul...Asyik mengapi-ngapikan rakyaat memberontak, berdemonstrasi, merusuh demi matlamat politik mereka....

Polis menahan seorang pelajar Universiti Sains Malaysia (USM) kampus kejuruteraan selepas membuat kenyataan berunsur ugutan menerusi laman blognya, di Georgetown Ahad.

Dalam kenyataannya pelajar terbabit dikatakan mahu meletakkan bom pada helikopter yang akan dinaiki Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dalam lawatannya ke kampus itu minggu hadapan.

Pelajar terbabit akan disiasat di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan penjara sehingga dua tahun atau denda atau kedua-duanya.

Ketua Polis Negeri Datuk Ayub Yaakob yang dihubungi mengesahkan perkara itu dan akan mengadakan sidang media mengenainya esok.-15/1/2011


Bila dah jadi macam ni... Siapa yang nak mengaku...Macam lempar batu sembunyi tangan...Samalah macam 3 letupan bom pada 901 yang lalu.

Nasihat penulis, semua parti-parti politik kena tahu batas-batas yang wajar untuk dipatuhi demi kebaikkan semua pihak... 

1 comment:

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3