bumiyang toolbars

Get our toolbar!

Rakan Bumiyang;

Herba Ajaib

16 Apr 2014

Isu Kesihatan Anwar Strategi Elak Dedah Kedudukan MH370 dan Raih Simpati Liwat 2???

 Kecuali rawatan Datuk Seri Anwar Ibrahim pada September 2004 di Munich untuk rawatan sakit tulang belakang, selepas itu tidak kedengaran lagi Ketua Umum PKR itu menjalani rawatan di mana-mana hospital dalam dan luar negara.

Berbeza dengan perwatakan Anwar ketika dalam penjara Sungai Buloh yang mempamerkan watak seorang tua yang uzur dengan pendakap leher dan berkerusi roda, namun Anwar kira-kira hampir 10 tahun dibebaskan tidak pernah dilapor dalam twitter, blog, facebook miliknya, menjalani apa-apa rawatan kesihatan.

Sumber dalaman memaklumkan Anwar sering menjalani rawatan kesihatan di luar negara, tetapi berita mengenainya sengaja disembunyikan untuk pengetahuan pengikut-pengikutnya dan rakyat Malaysia.

Anwar sendiri dilihat cuba menyembunyikan tahap kesihatannya, malah isu ‘perubahan mukanya’ tahun lalu hanya diberitahu berdasarkan sumber pembantunya.

Semalam dalam twitter, Anwar memberitahu beliau kini telah sihat walafiat, walaupun sebelum ini beliau mendakwa ada tohmahan mengatakan beliau telah ‘coma’.


“Semalam di Kuantan; tadi kenduri di Bangi dan Ampang. Alhamdullah sihat, tapi riuh pula saya coma – dan umno turut mendoakan! Esok (ke) mahkamah lawan Utusan,” katanya di twitter peribadinya, anwaribrahim, 13 April, 4:15 am.

Mengulas tentang kesihatan Ketua Umum PKR, laman sebastianphiu.com mendakwa isu Anwar ‘coma’ direka cipta oleh penyokongnya sendiri.

“Difahamkan berita tentang Anwar koma juga sebenarnya direka oleh penyokong Anwar sendiri dan ini tidak memeranjatkan. Sebelum ini telah banyak penipuan yang dilakukan oleh Anwar dan pengikutnya seperti 40 ribu bangla, Pilihanraya tidak telus, SPR menipu, dan banyak lagi,” ulas laman itu.


Ketika ditanya pengikut twitternya, dua hari hari lepas, adalah beliau sudah melawat Datuk Dr Haron Din, yang dirawat di Institut Jantung Negara (IJN), Anwar menjawab beliau dan isterinya telah pergi ke rumah Timbalan Mursyudl Am PAS itu bulan lepas.

Pada 10 April lalu, Anwar, 67 tahun memberitahu dalam twitternya bahawa beliau tidak sihat dan tidak dapat menghadiri program Himpunan Reformasi 2.0 yang dijadualkan di Dataran Kg Tok Dagang, Ampangan, Seremban yang dijadual pada malam tersebut.

“Maaf- saya kurang sihat. Nurul Izzah ganti (saya), insya Allah,” kata Anwar.


Selepas itu diikuti dengan satu lagi twitter yang berbunyi,”Malam ni kena tidor awal – kurang sihat. ”




Sumber klik sini.


Komen Isac;

Kita rakyaat Malaysia sememangnya telah ditipu berkali-kali....Adakah kita mahu terus-terusan ditipu???

Tepuk dada tanya selera....

Khamis dah berlalu....

MH370 pun masih tidak dijumpai....

Anwar kata dia mahu dedahkan di mana MH370...

Liwat 2 juga sedang menghampiri ke episod akhir....

Jika Mahkamah Persekutuan  iaitu merupakan mahkamah tertinggi dan mahkamah terakhir untuk membuat rayuan di Malaysia juga mendapati Anwar bersalah....Maka beliau akan dipenjarakan.

3 comments:

  1. Apa yg di ckp ke media or mana2 laa, mmg 100% aku tkkn percaya...kalau media melaporkan dia mati baru aku percaya...selagi mangkuk nie masih hidup selagi tuh lah mulut dia tk pernah berkata benar,,,mulut penuh dgn taikk..

    ReplyDelete
  2. Jangan hairan kalau masih ada yang percaya....memang diMalaysia lsi bahlol dan tolol lebih ramai dari cerdik pandai kerna itu Anwar macam raja diMalaysia. Bukan polis raja diMalaysia tapi Anwarlah raja diMalaysia, bebas ikut hawa nafsu.

    ReplyDelete
  3. Si Pendubur dan Penzinah Tegar kena cari Jam Omega dulu jangan nak sebok cari pesawat.

    Ko punyer radar yang bengkok tu boleh membantu ka??

    Kahkahkahkahkahkahkah

    ReplyDelete

Komen-komen anda adalah dialu-alukan tetapi komenlah dengan bertanggung-jawab dan berhemah. Komen-komen yang keterlaluan, mencarut & makian mungkin akan ditapis. Apapun anda sendiri perlu bertanggung-jawab di atas komen-komen yang anda berikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List 1

My Blog List 3